In het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum maak je kennis met de Vlaamse vissersfamilie, de heroïsche IJslandvaarders en de garnaalvissers te paard. De rijke museumcollectie verenigt erfgoed, kunst, ambacht en natuur van de Noordzee. Wist je dat je er ook echte Noordzeebewoners kunt ontmoeten?

Pastoor Schmitzstraat 5
8670 Oostduinkerke
Wegbeschrijving en bereikbaarheid

Het museum is gesloten vanaf 7 januari. We verwelkomen je terug vanaf 1 februari!

Het NAVIGO-museum is gesloten vanaf maandag 7 januari, op vrijdag 1 februari gaan de deuren terug open.
Achter de schermen blijven we uiteraard wel aan de slag en bereikbaar.

Geen betere schoolvakantie dan de krokusvakantie om een museum te gaan ontdekken! NAVIGO-museum heeft heel wat in petto voor gezinnen: een buggytour voor kriebelende sprotjes, de gezinsworkshop 'aquaria achter de schermen', een rondleiding 'Duurzame visserij' en de workshop 'Gekke snoetjes'. Reserveer snel je plaatsje en kom af met het hele gezin! Wie weet maak je kans om het spiksplinternieuwe familieparcours te helpen testen!

Wil jij je verjaardag spetterend vieren in het NAVIGO-museum? Ben jij tussen de 5 en de 10 jaar oud? Nodig je vriendjes uit op een woensdagnamiddag voor een spannend vissersspel!

Dat de studiedag 'Vissen in het verleden' editie 2019 een interessante dag was, zullen de aanwezigen graag bevestigen.
Klik hier door naar de weerslag van de verschillende sessies en sprekers over de thema's puls- en strandvisserij!

De Museumpas vergelijk je het best met een soort museumabonnement. Voor slechts 50 euro bezoek je een jaar lang onbeperkt vaste opstellingen van meer dan 165 Belgische musea. Interesse? Koop of verleng je Museumpas aan het onthaal van Abdijmuseum Ten Duinen of NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum.

Het NAVIGO-museum organiseert al jaren een opleiding 'netten breien'. (Strand) vissers leren hun eigen net herstellen én hoe je een volledig net zelf breit. Op vraag van de deelnemers, maakte het museum een filmpjesreeks om de verworven kennis te onderhouden.

Er beweegt wat in het museum...

Potvis Valentijn werd heel vlot opgegraven. Ondertussen zijn zijn resten op de campus diergeneeskunde, Vakgroep Morfologie, aangekomen. Daar wordt zijn skelet museumklaar gemaakt, een proces dat meerdere jaren in beslag zal nemen.

Het museum plant de bouw van een nieuw depot. De bezoeker krijgt er een blik achter de schermen én er komt een demonstratiekeuken!

Heb jij nog enkele ‘schatten op zolder’ liggen die je graag aan het NAVIGO-museum wil schenken? Fantastisch nieuws, maar lees toch eerst even de instructies hierna.

3 redenen om zeker bij ons op bezoek te komen!

Wist je dat je in ons museum oog in oog staat met echte Noordzeebewoners?

afbeelding martha

Wist je dat er een echt schip, een kustvissersvaartuig, in ons museum staat?

NAVIGO-museum biedt de hele familie voor elk wat wils aan!