In het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum maak je kennis met de Vlaamse vissersfamilie, de heroïsche IJslandvaarders en de garnaalvissers te paard. De rijke museumcollectie verenigt erfgoed, kunst, ambacht en natuur van de Noordzee. Wist je dat je er ook echte Noordzeebewoners kunt ontmoeten?

Vandaag open van 10.00 u. tot 18.00 u.
Morgen open van 14.00 u. tot 18.00 u.
Alle openingsuren

Pastoor Schmitzstraat 5
8670 Oostduinkerke
Wegbeschrijving en bereikbaarheid

(Groot)ouders worden getrakteerd op een gratis themarondleiding terwijl de kinderen een coole workshop beleven. Erna is er de gezellige visserijfolkloreavond op het museumplein! Met toffe optredentjes en megalekkere hapjes uit de zee!

Lessenreeks ‘netten breien’ voor volwassenen: 8 donderdagen in het najaar.

Op open monumentendag kom je meer te weten over het bouwen van scheepjes in een fles. Ook is er een rondleiding over de kunstcollectie van het museum voorzien. Van 14.00 tot 18.00 uur gratis toegang voor iedereen!

Om 9 uur is er een vissersmis in de Sint-Niklaaskerk in Oostduinkerke.
Daarna volgt een bloemenhulde op het ereplein van de overleden vissers bij het museum.

Bemachtig bij verschillende lokale horecazaken een NAVIGO-placemat en kom op speurtocht in het NAVIGO-museum!

Potvis Valentijn werd heel vlot opgegraven. Ondertussen zijn zijn resten op de campus diergeneeskunde, Vakgroep Morfologie, aangekomen. Daar wordt zijn skelet museumklaar gemaakt, een proces dat meerdere jaren in beslag zal nemen.

Het is een mooie traditie tijdens de zomervakantie: op vrijdag is er om 16.00 uur een toffe workshop voor kinderen voorzien.

tijdens de zomervakantie: gratis thematische rondleidingen op vrijdag om 16.00 uur:

afbeelding folkloreavond

Elke zomerse vrijdag vanaf 18 uur op ons museumplein: sfeervolle animatie voor klein en groot. Volkse ambachten, gevarieerde muziek en Noordzeelekkernijen

Er beweegt wat in het museum...

Abdijmuseum ten Duinen en NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum behalen beiden het Q-label.
Dit kwaliteitslabel, uitgereikt door Westtoer, bevestigt dat beide musea inzetten op kwalitatieve dienstverlening. En dit niet alleen museaal, maar zeker ook toeristisch!

Het museum plant de bouw van een nieuw depot. De bezoeker krijgt er een blik achter de schermen én er komt een demonstratiekeuken!

Heb jij nog enkele ‘schatten op zolder’ liggen die je graag aan het NAVIGO-museum wil schenken? Fantastisch nieuws, maar lees toch eerst even de instructies hierna.

3 redenen om zeker bij ons op bezoek te komen!

Wist je dat je in ons museum oog in oog staat met echte Noordzeebewoners?

afbeelding martha

Wist je dat er een echt schip, een kustvissersvaartuig, in ons museum staat?

NAVIGO-museum biedt de hele familie voor elk wat wils aan!