In het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum maak je kennis met de Vlaamse vissersfamilie, de heroïsche IJslandvaarders en de garnaalvissers te paard. De rijke museumcollectie verenigt erfgoed, kunst, ambacht en natuur van de Noordzee. Wist je dat je er ook echte Noordzeebewoners kunt ontmoeten?

Vandaag gesloten
Morgen open van 14.00 u. tot 18.00 u.
Alle openingsuren

Pastoor Schmitzstraat 5
8670 Oostduinkerke
Wegbeschrijving en bereikbaarheid

RESERVEER JE BEZOEK!

Reserveer je bezoek!

Vanaf 19 mei gaan de museumdeuren weer open, maar op een veilige kier. De belangrijkste maatregel om in acht te nemen, is dat je je bezoek vooraf online moet reserveren. Ook zijn de openingsuren, van dinsdag tot zondag, beperkt van 14.00 tot 18.00 uur. Klik hier door om je bezoek te reserveren.

Tijdens de gedwongen sluiting zal NAVIGO-museum haar museale verhaal en bijzondere collectie zoveel als mogelijk digitaal ontsluiten! Op Facebook en Instagram nemen we je mee voor een virtuele rondleiding in ons museum. Elke weekdag om 14.00 uur is er bovendien cinema-NAVIGO op onze Facebookpagina!

Het schepencollege van Koksijde besliste alle grote zomerevenementen uit te stellen tot volgend jaar. Voor NAVIGO-museum betekent dit dat er geen huifkartochten worden ingericht, noch visserijfolkloreavonden op vrijdagavond. Ook de workshops voor kinderen en families en Open Museumdagen kunnen niet plaatsvinden t.e.m. 31 augustus.

Extra entertainment nodig voor de kinderen in deze Corona-tijden? Mis je de bezoekjes aan onze aquaria al? Print onze Stekker en Sterre kleurplaten af en laat je helemaal gaan!

De gemeenteraad van 20 april 2020 keurde de bouwwerken goed voor een een nieuw museumdepot. De bezoeker krijgt er een blik achter de schermen én er komt een demonstratiekeuken!

Er beweegt wat in het museum...

De Museumpas vergelijk je het best met een soort museumabonnement. Voor slechts 59 euro bezoek je een jaar lang onbeperkt vaste opstellingen van meer dan 171 Belgische musea. Interesse? Koop of verleng je Museumpas aan het onthaal van Abdijmuseum Ten Duinen of NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum. Ook in coronatijden kan dat op een hygiënisch verantwoorde manier.

Potvis Valentijn werd heel vlot opgegraven. Ondertussen zijn zijn resten op de campus diergeneeskunde, Vakgroep Morfologie, aangekomen. Daar wordt zijn skelet museumklaar gemaakt, een proces dat meerdere jaren in beslag zal nemen.

Heb jij nog enkele ‘schatten op zolder’ liggen die je graag aan het NAVIGO-museum wil schenken? Fantastisch nieuws, maar lees toch eerst even de instructies hierna.

3 redenen om zeker bij ons op bezoek te komen!

Wist je dat je in ons museum oog in oog staat met echte Noordzeebewoners?

afbeelding martha

Wist je dat er een echt schip, een kustvissersvaartuig, in ons museum staat?

NAVIGO-museum biedt de hele familie voor elk wat wils aan!