In het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum maak je kennis met de Vlaamse vissersfamilie, de heroïsche IJslandvaarders en de garnaalvissers te paard. De rijke museumcollectie verenigt erfgoed, kunst, ambacht en natuur van de Noordzee. Wist je dat je er ook echte Noordzeebewoners kunt ontmoeten?

Vandaag open van 14.00 u. tot 18.00 u.
Morgen open van 14.00 u. tot 18.00 u.
Alle openingsuren

Pastoor Schmitzstraat 5
8670 Oostduinkerke
Wegbeschrijving en bereikbaarheid

Zilt feest zaterdag 2 november!

Met de huifkar naar zee, samen vissen, verse garnalen proeven, workshops en animatie!

De studiedag 'Vissen in het verleden' op 25 oktober is VOLZET. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

Bemachtig bij verschillende lokale horecazaken een NAVIGO-placemat en kom op speurtocht in het NAVIGO-museum!

We tekenen in het museum. Deskundige begeleiding is voorzien, voorkennis is niet vereist! De tekensessies gaan door op 5 zondagen in het najaar van 14u30 tot 16u30: 17 en 24 november en 1, 8 en 15 december. 

Dag van de Wetenschap op 24 november: gratis toegang voor iedereen en aquariumworkshop om 14.00 uur: volwassenen gaan samen met de kinderen aan de slag achter de schermen van het museum.

Op 13 december nodigen de 'Vrienden van het Nationaal Visserijmuseum' Paul Depaepe uit in het museum. Hij komt vertellen over het 'Privilegie der Visscherie' uitgevaardigd door King Charles II in 1666. Met de brexit in het vooruitzicht wordt dit oude document weer brandend actueel...

Er beweegt wat in het museum...

Potvis Valentijn werd heel vlot opgegraven. Ondertussen zijn zijn resten op de campus diergeneeskunde, Vakgroep Morfologie, aangekomen. Daar wordt zijn skelet museumklaar gemaakt, een proces dat meerdere jaren in beslag zal nemen.

Het museum plant de bouw van een nieuw depot. De bezoeker krijgt er een blik achter de schermen én er komt een demonstratiekeuken!

Heb jij nog enkele ‘schatten op zolder’ liggen die je graag aan het NAVIGO-museum wil schenken? Fantastisch nieuws, maar lees toch eerst even de instructies hierna.

3 redenen om zeker bij ons op bezoek te komen!

Wist je dat je in ons museum oog in oog staat met echte Noordzeebewoners?

afbeelding martha

Wist je dat er een echt schip, een kustvissersvaartuig, in ons museum staat?

NAVIGO-museum biedt de hele familie voor elk wat wils aan!