In het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum maak je kennis met de Vlaamse vissersfamilie, de heroïsche IJslandvaarders en de garnaalvissers te paard. De rijke museumcollectie verenigt erfgoed, kunst, ambacht en natuur van de Noordzee. Wist je dat je er ook echte Noordzeebewoners kunt ontmoeten?

Vandaag open van 14.00 u. tot 17.00 u.
Morgen gesloten
Alle openingsuren

Pastoor Schmitzstraat 5
8670 Oostduinkerke
Wegbeschrijving en bereikbaarheid

Expeditie IJsland: reis mee in de voetsporen van de IJslandvaarders!

In 2018, van 27 mei tot 2 juni, gaat een Koksijdse delegatie op expeditie naar IJsland om er plaatsen en verhalen te ontdekken die vroeger belangrijk waren voor onze vissers. Deze reis wordt georganiseerd door het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum en de reisorganisatie ZuiDERHuiS.

Er beweegt wat in het museum...

Ook het NAVIGO-team heeft een tof programma uitgedokterd voor Krokuskriebels! De krokusvakantie staat helemaal in het teken van kinderen op ontdekking in het museum samen met hun (groot)ouders! Leden van de Gezinsbond genieten een speciale korting!

afbeelding familie

Elke vrijdag in de schoolvakanties: workshop voor de kinderen én rondleiding voor volwassenen om 14.30 uur.
WORKSHOP VOLZET

Herontdek jezelf én het NAVIGO-museum in de magische aquariumverdieping van het museum! Yoga-lessen op zondag 25 februari en 4, 11,18 en 25 maart.

Het museumteam richt op 14 februari eenmalig de aquariumverdieping in om 14 koppels te verwennen. Verdrink in de ogen van je partner in dit unieke kader tijdens een diner diep in de zee.

UGent heeft een sterk aanbod aan wetenschappelijke nascholing in het c.c. CasinoKoksijde. Dit academiejaar verzorgt het NAVIGO-team een lezingenreeks over 500 jaar zeevisserij in Vlaanderen.

Nieuwe museumzaal wordt ontwikkeld in samenspraak met o.a. de vissers!

3 redenen om zeker bij ons op bezoek te komen!

Wist je dat je in ons museum oog in oog staat met echte Noordzeebewoners?

afbeelding martha

Wist je dat er een echt schip, een kustvissersvaartuig, in ons museum staat?

afbeelding vissershuisje

Wist je dat onze diverse collectie ongeveer 6000 stuks telt? Van kunstwerken tot scapuliertjes, van Visscherskoppen tot kneken…