In het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum maak je kennis met de Vlaamse vissersfamilie, de heroïsche IJslandvaarders en de garnaalvissers te paard. De rijke museumcollectie verenigt erfgoed, kunst, ambacht en natuur van de Noordzee. Wist je dat je er ook echte Noordzeebewoners kunt ontmoeten?

Vandaag open van 10.00 u. tot 17.00 u.
Morgen open van 10.00 u. tot 17.00 u.
Alle openingsuren

Pastoor Schmitzstraat 5
8670 Oostduinkerke
Wegbeschrijving en bereikbaarheid

EXPO

Onze Vissers – Het DNA van het zilte leven

Het NAVIGO-museum reist langs de Vlaamse kust, van oost naar west en dwars door de tijd heen. Het resultaat is de expo ‘Onze vissers- Het DNA van het zilte leven’ die een intrigerend en omvangrijk beeld schept van de zeevisserscultuur. Vanaf 1 juli te ontdekken! Mét zoektocht voor kinderen van 3 tot 14 jaar oud!

Expeditie IJsland: reis mee in de voetsporen van de IJslandvaarders!

In 2018, van 27 mei tot 2 juni, gaat een Koksijdse delegatie op expeditie naar IJsland om er plaatsen en verhalen te ontdekken die vroeger belangrijk waren voor onze vissers. Deze reis wordt georganiseerd door het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum en de reisorganisatie ZuiDERHuiS.

Er beweegt wat in het museum...

Elke zaterdag voorziet het NAVIGO-museum een gratis gidsbeurt in de expo 'Onze Vissers'. Deze rondleiding is inbegrepen in het toegangsticket. Afspraak om 16.00 uur.

afbeelding familie

Elke vrijdag in de schoolvakanties: workshop voor de kinderen én rondleiding voor volwassenen om 14.30 uur.

Nieuwe museumzaal wordt ontwikkeld in samenspraak met o.a. de vissers!

3 redenen om zeker bij ons op bezoek te komen!

Wist je dat je in ons museum oog in oog staat met echte Noordzeebewoners?

afbeelding martha

Wist je dat er een echt schip, een kustvissersvaartuig, in ons museum staat?

afbeelding vissershuisje

Wist je dat onze diverse collectie ongeveer 6000 stuks telt? Van kunstwerken tot scapuliertjes, van Visscherskoppen tot kneken…