In het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum maak je kennis met de Vlaamse vissersfamilie, de heroïsche IJslandvaarders en de garnaalvissers te paard. De rijke museumcollectie verenigt erfgoed, kunst, ambacht en natuur van de Noordzee. Wist je dat je er ook echte Noordzeebewoners kunt ontmoeten?

Vandaag open van 14.00 u. tot 18.00 u.
Morgen open van 14.00 u. tot 18.00 u.
Alle openingsuren

Pastoor Schmitzstraat 5
8670 Oostduinkerke
Wegbeschrijving en bereikbaarheid

ERFGOEDDAG

Kiek noa Mieke! Mieke garnaal centraal op erfgoeddag 22 april!

Op Erfgoeddag, dit jaar op 22 april, staan de Miekes Garnaal en haar eredames centraal! Die dag opent een expo met originele portretten van de Miekes door Tom De Visscher. In de namiddag valt er vanalles te beleven in het museum. De portretten blijven ook na Erfgoeddag gratis te bezichtigen!

Er beweegt wat in het museum...

afbeelding familie

Elke vrijdag in de schoolvakanties: workshop voor de kinderen én rondleiding voor volwassenen om 14.30 uur.

Heb jij nog enkele ‘schatten op zolder’ liggen die je graag aan het NAVIGO-museum wil schenken? Fantastisch nieuws, maar lees toch eerst even de instructies hierna.

UGent heeft een sterk aanbod aan wetenschappelijke nascholing in het c.c. CasinoKoksijde. Dit academiejaar verzorgt het NAVIGO-team een lezingenreeks over 500 jaar zeevisserij in Vlaanderen.

Het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum slaat de handen in elkaar met het Museum aan de Stroom (MAS), het Abdijmuseum en het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) om voor het eerst het verhaal van de visserij van de late middeleeuwen tot nu in beeld te brengen. In de expo gaan we terug in de tijd en volgen we het dynamisch, en soms ook woelig, verloop van de Vlaamse visserij. Van zondag 1 juli t.e.m. zondag 6 januari 2019.

3 redenen om zeker bij ons op bezoek te komen!

Wist je dat je in ons museum oog in oog staat met echte Noordzeebewoners?

afbeelding martha

Wist je dat er een echt schip, een kustvissersvaartuig, in ons museum staat?

afbeelding vissershuisje

Wist je dat onze diverse collectie ongeveer 6000 stuks telt? Van kunstwerken tot scapuliertjes, van Visscherskoppen tot kneken…