In het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum maak je kennis met de Vlaamse vissersfamilie, de heroïsche IJslandvaarders en de garnaalvissers te paard. De rijke museumcollectie verenigt erfgoed, kunst, ambacht en natuur van de Noordzee. Wist je dat je er ook echte Noordzeebewoners kunt ontmoeten?

Vandaag gesloten
Morgen open van 10.00 u. tot 17.00 u.
Alle openingsuren

Pastoor Schmitzstraat 5
8670 Oostduinkerke
Wegbeschrijving en bereikbaarheid

Abdijmuseum ten Duinen en NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum behalen beiden het Q-label.
Dit kwaliteitslabel, uitgereikt door Westtoer, bevestigt dat beide musea inzetten op kwalitatieve dienstverlening. En dit niet alleen museaal, maar zeker ook toeristisch!

Van 30.03 tot en met 16.06.19 stelt het Atelier Vrije Grafiek van de Westhoek Academie Koksijde tentoon in het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum met hun resultaten van het kunstproject Getij-dingen. Gratis expo.

Op 25 april brengt Sieber Marly zijn theatermonoloog ‘Lamblet’ in NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum. De monoloog is gebaseerd op de dagboeken en het leven van de visser Andreas Van Craeynest.

Kom op zondag naar NAVIGO-museum voor een bijzondere yogales! Voor ouders met kinderen vanaf 5 jaar en individuele volwassenen. Zondag 10, 17 en 24 februari, 10 en 17 maart.

Elke vrijdag in de schoolvakanties: workshop voor de kinderen én rondleiding voor volwassenen.
In de schoolvakanties om 14.30 uur.

Maak samen kunstwerkjes met touw. Bepaal zelf wanneer je komt, iedereen is welkom tussen 15 en 17 uur. Om 16 uur neemt een gids je mee op sleeptouw, in het West-Vlaams! Museum gratis toegankelijk van 14 tot 18 uur.

Op 19 mei nodigt NAVIGO-museum Jennifer Vrielinck uit voor een auteurslezing en een workshop.

Er beweegt wat in het museum...

In februari 1989 spoelde potvis ‘Valentijn’ aan op het strand Sint André in Oostduinkerke. Het gemeentebestuur van Koksijde begroef hem op het domein van de abdijhoeve Ten Bogaerde. In 2019 zal het gemeentebestuur de potvis laten opgraven waarna het kadaver wordt verwerkt door de wetenschappers van de vakgroep van de Universiteit Gent. Zij zullen Valentijns skelet klaar maken om tentoon te stellen in het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum.

Het museum plant de bouw van een nieuw depot. De bezoeker krijgt er een blik achter de schermen én er komt een demonstratiekeuken!

Heb jij nog enkele ‘schatten op zolder’ liggen die je graag aan het NAVIGO-museum wil schenken? Fantastisch nieuws, maar lees toch eerst even de instructies hierna.

3 redenen om zeker bij ons op bezoek te komen!

Wist je dat je in ons museum oog in oog staat met echte Noordzeebewoners?

afbeelding martha

Wist je dat er een echt schip, een kustvissersvaartuig, in ons museum staat?

NAVIGO-museum biedt de hele familie voor elk wat wils aan!