In het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum maak je kennis met de Vlaamse vissersfamilie, de heroïsche IJslandvaarders en de garnaalvissers te paard. De rijke museumcollectie verenigt erfgoed, kunst, ambacht en natuur van de Noordzee. Wist je dat je er ook echte Noordzeebewoners kunt ontmoeten?

Vandaag open van 10.00 u. tot 17.00 u.
Morgen open van 10.00 u. tot 17.00 u.
Alle openingsuren

Pastoor Schmitzstraat 5
8670 Oostduinkerke
Wegbeschrijving en bereikbaarheid

Tekenen op zondag!

We tekenen in het museum. Deskundige begeleiding is voorzien, voorkennis is niet vereist! De tekensessies gaan door op 5 zondagen in het najaar van 14u30 tot 16u00: 17 en 24 november en 1, 8 en 15 december. 

Dag van de Wetenschap op 24 november: gratis toegang voor iedereen en aquariumworkshop om 14.00 uur: volwassenen gaan samen met de kinderen aan de slag achter de schermen van het museum.

Op 13 december nodigen de 'Vrienden van het Nationaal Visserijmuseum' Paul Depaepe uit in het museum. Hij komt vertellen over het 'Privilegie der Visscherie' uitgevaardigd door King Charles II in 1666. Met de brexit in het vooruitzicht wordt dit oude document weer brandend actueel...

De Museumpas vergelijk je het best met een soort museumabonnement. Voor slechts 50 euro bezoek je een jaar lang onbeperkt vaste opstellingen van meer dan 165 Belgische musea. Interesse? Koop of verleng je Museumpas aan het onthaal van Abdijmuseum Ten Duinen of NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum.

Het NAVIGO-museum organiseert al jaren een opleiding 'netten breien'. (Strand) vissers leren hun eigen net herstellen én hoe je een volledig net zelf breit. Op vraag van de deelnemers, maakte het museum een filmpjesreeks om de verworven kennis te onderhouden.

Elke vrijdag om 14.30 uur in de schoolvakanties: workshop voor de kinderen én rondleiding voor volwassenen.

Er beweegt wat in het museum...

Potvis Valentijn werd heel vlot opgegraven. Ondertussen zijn zijn resten op de campus diergeneeskunde, Vakgroep Morfologie, aangekomen. Daar wordt zijn skelet museumklaar gemaakt, een proces dat meerdere jaren in beslag zal nemen.

Het museum plant de bouw van een nieuw depot. De bezoeker krijgt er een blik achter de schermen én er komt een demonstratiekeuken!

Heb jij nog enkele ‘schatten op zolder’ liggen die je graag aan het NAVIGO-museum wil schenken? Fantastisch nieuws, maar lees toch eerst even de instructies hierna.

3 redenen om zeker bij ons op bezoek te komen!

Wist je dat je in ons museum oog in oog staat met echte Noordzeebewoners?

afbeelding martha

Wist je dat er een echt schip, een kustvissersvaartuig, in ons museum staat?

NAVIGO-museum biedt de hele familie voor elk wat wils aan!