In het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum maak je kennis met de Vlaamse vissersfamilie, de heroïsche IJslandvaarders en de garnaalvissers te paard. De rijke museumcollectie verenigt erfgoed, kunst, ambacht en natuur van de Noordzee. Wist je dat je er ook echte Noordzeebewoners kunt ontmoeten?

Vandaag open van 10.00 u. tot 17.00 u.
Morgen open van 14.00 u. tot 17.00 u.
Alle openingsuren

Pastoor Schmitzstraat 5
8670 Oostduinkerke
Wegbeschrijving en bereikbaarheid

In februari 1989 spoelde potvis ‘Valentijn’ aan op het strand Sint André in Oostduinkerke. Het gemeentebestuur van Koksijde begroef hem op het domein van de abdijhoeve Ten Bogaerde. In 2019 zal het gemeentebestuur de potvis laten opgraven waarna het kadaver wordt verwerkt door de wetenschappers van de vakgroep van de Universiteit Gent. Zij zullen Valentijns skelet klaar maken om tentoon te stellen in het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum.

Elke eerste zaterdag van de maand krijgt iedereen gratis toegang tot het museum!

Kom op zondag naar NAVIGO-museum voor een bijzondere yogales! Voor ouders met kinderen vanaf 5 jaar en individuele volwassenen. Zondag 10, 17 en 24 februari, 10 en 17 maart.

Er beweegt wat in het museum...

afbeelding martha

Zowel het Abdijmuseum Ten Duinen als het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum krijgen van de Vlaamse Regering beiden een jaarlijkse werkingssubsidie van 120.000 euro.

Het museum plant de bouw van een nieuw depot. De bezoeker krijgt er een blik achter de schermen én er komt een demonstratiekeuken!

Heb jij nog enkele ‘schatten op zolder’ liggen die je graag aan het NAVIGO-museum wil schenken? Fantastisch nieuws, maar lees toch eerst even de instructies hierna.

3 redenen om zeker bij ons op bezoek te komen!

Wist je dat je in ons museum oog in oog staat met echte Noordzeebewoners?

afbeelding martha

Wist je dat er een echt schip, een kustvissersvaartuig, in ons museum staat?

NAVIGO-museum biedt de hele familie voor elk wat wils aan!