In het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum maak je kennis met de Vlaamse vissersfamilie, de heroïsche IJslandvaarders en de garnaalvissers te paard. De rijke museumcollectie verenigt erfgoed, kunst, ambacht en natuur van de Noordzee. Wist je dat je er ook echte Noordzeebewoners kunt ontmoeten?

Pastoor Schmitzstraat 5
8670 Oostduinkerke
Wegbeschrijving en bereikbaarheid

Corona: NAVIGO-museum tot 19 april gesloten.

Door het nieuwe coronavirus (Covid-19) is het NAVIGO-museum gesloten tot 19 april.
Groepen die bij ons hebben gereserveerd voor een bezoek in de loop van deze sluitingsperiode, zullen door ons worden gecontacteerd.
Klik hier door naar de recentste updates van maatregelen in Koksijde-Oostduinkerke.

Tijdens de gedwongen sluiting zal NAVIGO-museum haar museale verhaal en bijzondere collectie zoveel als mogelijk digitaal ontsluiten! Op Facebook en Instagram nemen we je mee voor een virtuele rondleiding in ons museum. Elke weekdag om 14.00 uur is er bovendien cinema-NAVIGO op onze Facebookpagina!

Extra entertainment nodig voor de kinderen in deze Corona-tijden? Mis je de bezoekjes aan onze aquaria al? Print onze Stekker en Sterre kleurplaten af en laat je helemaal gaan!

Deze activiteit werd afgelast door de coronacrisis.

Na de corona-crisis lanceren we onze nieuwe familiezoektocht! Haal je zeemansboekje boven en ga op avontuur doorheen het NAVIGO-museum. Je reist door woeste wateren, ontdekt pareltjes van schepen en leert morseberichten ontcijferen...

Wil jij je verjaardag spetterend vieren in het NAVIGO-museum? Ben jij tussen de 5 en de 10 jaar oud? Nodig je vriendjes uit op een woensdagnamiddag voor een spannend vissersspel!

De Museumpas vergelijk je het best met een soort museumabonnement. Voor slechts 59 euro bezoek je een jaar lang onbeperkt vaste opstellingen van meer dan 171 Belgische musea. Interesse? Koop of verleng je Museumpas aan het onthaal van Abdijmuseum Ten Duinen of NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum.

Het NAVIGO-museum organiseert al jaren een opleiding 'netten breien'. (Strand) vissers leren hun eigen net herstellen én hoe je een volledig net zelf breit. Op vraag van de deelnemers, maakte het museum een filmpjesreeks om de verworven kennis te onderhouden.

Er beweegt wat in het museum...

Potvis Valentijn werd heel vlot opgegraven. Ondertussen zijn zijn resten op de campus diergeneeskunde, Vakgroep Morfologie, aangekomen. Daar wordt zijn skelet museumklaar gemaakt, een proces dat meerdere jaren in beslag zal nemen.

Het museum plant de bouw van een nieuw depot. De bezoeker krijgt er een blik achter de schermen én er komt een demonstratiekeuken!

Heb jij nog enkele ‘schatten op zolder’ liggen die je graag aan het NAVIGO-museum wil schenken? Fantastisch nieuws, maar lees toch eerst even de instructies hierna.

3 redenen om zeker bij ons op bezoek te komen!

Wist je dat je in ons museum oog in oog staat met echte Noordzeebewoners?

afbeelding martha

Wist je dat er een echt schip, een kustvissersvaartuig, in ons museum staat?

NAVIGO-museum biedt de hele familie voor elk wat wils aan!