In het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum maak je kennis met de Vlaamse vissersfamilie, de heroïsche IJslandvaarders en de garnaalvissers te paard. De rijke museumcollectie verenigt erfgoed, kunst, ambacht en natuur van de Noordzee. Wist je dat je er ook echte Noordzeebewoners kunt ontmoeten?

Vandaag gesloten
Morgen open van 10.00 u. tot 17.00 u.
Alle openingsuren

Pastoor Schmitzstraat 5
8670 Oostduinkerke
Wegbeschrijving en bereikbaarheid

Expo ‘Vissen in het verleden: 500 jaar Vlaamse zeevisserij’

We gaan terug in de tijd en volgen we het dynamisch, en soms ook woelig, verloop van de Vlaamse visserij. Van zondag 1 juli t.e.m. zondag 6 januari 2019.

Herfst in NAVIGO-museum!

Bemachtig bij enkele lokale horecazaken een NAVIGO-placemat en kom op speurtocht in het NAVIGO-museum!

tijdens de schoolvakanties: gratis thematische rondleidingen op vrijdag om 14.30 uur:

Het is een mooie traditie tijdens de schoolvakanties: op vrijdag is er om 14.30 uur een toffe workshop voor kinderen voorzien.

Europa is een nieuw visserijbeleid aan het uitvoeren en dat verdient wat onderzoek. Filip De Bodt en Saddie Choua (Climaxi) gingen samen met anderen in België en Nederland op zoek naar de effecten van dat beleid. Donderdag 15 november om 20 uur in c.c. CasinoKoksijde.

We tekenen kunstwerken, postkaarten, wapens, skeletfragmentjes, … Deskundige begeleiding is voorzien, voorkennis is niet vereist! De tekensessies gaan door op 5 zondagen van 14u30 tot 16u30: 18 en 25 november en 2, 9 en 16 december.

Dag van de Wetenschap op 25 november: gratis toegang voor iedereen en aquariumworkshop om 14.00 uur: volwassenen gaan samen met de kinderen aan de slag achter de schermen van het museum.

Er beweegt wat in het museum...

afbeelding martha

Zowel het Abdijmuseum Ten Duinen als het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum krijgen van de Vlaamse Regering beiden een jaarlijkse werkingssubsidie van 120.000 euro.

Het museum plant de bouw van een nieuw depot. De bezoeker krijgt er een blik achter de schermen én er komt een demonstratiekeuken!

Heb jij nog enkele ‘schatten op zolder’ liggen die je graag aan het NAVIGO-museum wil schenken? Fantastisch nieuws, maar lees toch eerst even de instructies hierna.

3 redenen om zeker bij ons op bezoek te komen!

Wist je dat je in ons museum oog in oog staat met echte Noordzeebewoners?

afbeelding martha

Wist je dat er een echt schip, een kustvissersvaartuig, in ons museum staat?

NAVIGO-museum biedt de hele familie voor elk wat wils aan!