Op 7 september 2024 opent het nieuwe NAVIGO Visserijmuseum met een knal! Ontmoet potvis Valentijn en beleef de verhalen van onze helden, van strandvisser tot IJslandvaarder. We nemen je mee onder de waterlijn en achter onze schermen. Ook in ons kookatelier valt heel wat te ontdekken. Vanaf 7 september 2024 zijn individuele bezoeken terug mogelijk. Groepsbezoeken starten terug vanaf oktober 2024, maar kun je nu al boeken! 

Nieuw museum

Als een evenwaardige schakel nestelt het nieuwe museumdeel zich naast de bestaande gebouwen en takt aan daar waar het oude deel wordt losgeknipt. De museumvleugel zoekt de perceelgrens op en schaart zich zo naast de bouwlijn van de basisschool en de huizenrij verderop in de Vrijheidstraat, waar ook de nieuwe toegang komt. 

Nieuw museum

In de Pastoor Schmitzstraat verrijst een nieuw depotgebouw. Dit pand zal in de eerste plaats dienst doen als veilig onderkomen voor de NAVIGO-collectie. Niet alle stukken worden in de permanente collectie getoond aan het publiek.

Potvis Valentijn

In 2019 werd potvis Valentijn opgegraven. Het team van Prof. dr. Pieter Cornillie van de Universiteit Gent, faculteit diergeneeskunde - vakgroep Morfologie maakte zijn skelet museumklaar. Ondertussen hangt het skelet in de gloednieuwe museumvleugel. Kom potvis Valentijn bezoeken vanaf 7 september 2024! Alle updates over het project lees je hier. 

Benieuwd?

NAVIGO-museum is dan wel gesloten, maar blijft open op www.navigomuseum.be.

Of via @navigomuseum op Facebook en Instagram.

Wil je de werken op de voet volgen? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief.

Laatste kans om het vorige museum te bezoeken: online!

Gesloten of niet, NAVIGO-museum blijft open voor alle geïnteresseerd publiek! Klik jezelf een gepersonaliseerd museumbezoek door vorig museum. Onderweg vertellen we diverse verhalen bij opmerkelijke objecten en bijzondere scènes.