In NAVIGO-museum komt een potvis wonen!

De deuren van NAVIGO-museum blijven voorlopig gesloten. Er komt immers een potvis wonen! Het skelet van Valentijn van Sint André keert binnenkort terug naar Koksijde en dat heeft ingrijpende gevolgen voor het NAVIGO-museum. Want om het skelet van 17 meter te tonen, is er meer ruimte nodig. Daarom sluit het museum. De opening van het nieuwe museum is gepland in de loop van 2023. Ondertussen vindt ook de eerder geplande bouw van een nieuwe depotruimte en demonstratiekeuken plaats.

Gesloten of niet, NAVIGO-museum blijft open voor alle geïnteresseerd publiek! Klik jezelf een gepersonaliseerd museumbezoek door onze virtuele gebouwen, of laat je leiden. Onderweg vertellen we diverse verhalen bij opmerkelijke objecten en bijzondere scènes.

Bezocht je het museum eerder al eens in het echt? We zijn zeker dat je toch nog iets ontdekt wat je nog niet wist of nooit eerder zag…

Hoe zou het nog zijn met potvis Valentijn van Sint André? Het is ondertussen van mei 2019 geleden dat potvis Valentijn werd opgegraven. Sindsdien is de potvis in goede handen bij Prof. dr. Pieter Corneille en zijn team van de Universiteit Gent, faculteit diergeneeskunde - vakgroep Morfologie.

Bouw van een nieuw museumdepot. De bezoeker krijgt er een blik achter de schermen én er komt een demonstratiekeuken!