Grijp deze zomer je laatste kans om het museum te bezoeken!

Tijdens juli en augustus stelt het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum een deel van het museum open voor publiek. Je kunt de aquaria bezoeken, en de zaal van museumschip OD1. Martha. Ook loopt er de expo over scheepswrakken 'Geheimen van de Noordzee - Een verborgen geschiedenis'. Én er is een familiezoektocht met Vlieg! Allemaal gratis. Reserveer wel zeker vooraf je bezoek. Enkel zo ben je zeker van je plekje binnen de actuele corona-maartregelen.

In 2023 ontvangen we je met open armen in ons gloednieuwe museum

Het museum is open van 1 juli t.e.m. 31 augustus 2021, telkens van 14.00 tot 18.00 uur. Maandag is de wekelijkse sluitingsdag.

Waar ligt het museum en hoe geraak je er met de auto of het openbaar vervoer?

Lees hier meer over de praktische afspraken rond het museumbezoek in juli en augustus 2021. De belangrijkste zaken zijn: reserveer zeker je bezoek, enkel zo ben je zeker van je plekje. Daarnaast is het van belang een mondmasker te dragen en ten alle tijde 1,5 meter afstand tussen de bubbels te bewaren. Klik verder voor alle details!

In NAVIGO-museum komt een potvis wonen: in 2023 ontvangen we je in een gloednieuw museum

De deuren van NAVIGO-museum blijven voorlopig gesloten. Er komt een potvis wonen! Het skelet van Valentijn van Sint André keert binnenkort terug naar Koksijde en dat heeft ingrijpende gevolgen voor het NAVIGO-museum. Want om het skelet van 17 meter te tonen, is er meer ruimte nodig. Daarom is het museum gesloten. Tijdens de zomermaanden van 2021 kunnen bezoekers nog eens een glimp van het ‘oude’ museum komen opvangen. De opening van het nieuwe museum is gepland in de loop van 2023. Ondertussen vindt ook de eerder geplande bouw van een nieuwe depotruimte en demonstratiekeuken plaats. Dit project voeren we uit i.s.m. HAVANA architectuur, o.l.v. Bert Haerynck.