visserijfolkloreavond

Lekkere vishapjes, demo’s van ambachters, fijne workshops én toffe livemuziek: de visserijfolkloreavonden zijn helemaal terug! 

Op 8, 15 en 22 juli en 5, 12 en 19 augustus, telkens van 18.00 tot 22.00 uur.

Maak er een feestelijke vrijdag van en kom met het hele gezin!

Onze ambachters laten het beste van hun kunnen zien en nemen ons mee terug in de tijd.  Wat waren de bezigheden van de vissersbevolking van weleer? In en rond het vissershuisje ontdek je diverse ambachten en huisvlijt van toen.

Voor de kinderen (en hun ouders) valt er vanalles te beleven. Sluit aan bij een van de workshops (inschrijven ter plaatse vanaf 18 uur) of ga op ontdekking bij strandjutter Aäron Fabrice de Kisangani. 

Ondertussen proef je verschillende vishapjes. Gebakken en gerookte vis, vissoep, garnaal, … Er is voor elk wat wils voorzien.

Fijne optredens van lokale bands en gevestigde waarden uit de Vlaamse muziekscene zorgen voor de sfeer.  

  Programma 19 augustus in detail

  Line up: 

  19.00: Harmonie Oostduinkerke ‘Vrienden van de brandweer’, vaste waarde

  20.30: Blik Dooze Band, mix van volkse muziek, popcovers en cabaret

  Workshop:

  Workshop 'schilder je eigen paardenvissersbeeldje', voor groot en klein! Al de hele zomer giet het museumteam leuke gipsen beeldjes van de hand Dirk Verhaeghe. Deze laatste folkloreavond kun jij jouw exemplaar bemachtigen, op voorwaarde dat je je persoonlijke 'touch' toevoegt. De workshop vindt plaats in verschillende shifts vanaf 19 uur. Schrijf je ter plaatse in en claim je plekje vanaf 18 uur. 

  Doorlopend: 

  Ontdek ons ambachtenmaktje in en rond het vissershuisje! 
  Voor de kinderen is er doorlopend grime (tot 21 uur) en een lees-, hang- en tekenhoekje voorzien. 

  Meer sfeerbeelden vind je hier!