Kleuteronderwijs

Vanaf 29 oktober is het museum gesloten tot nader order. Reserveren is momenteel niet mogelijk. 

Voor een bezoek met groepen uit het kleuteronderwijs zijn er verschillende mogelijkheden: 

Heb je bijzondere wensen of werk je graag met een pakket op maat? Wij staan open voor dergelijke samenwerkingen, geef ons gerust een seintje! (058 51 24 68 of onthaal@navigomuseum.be
Voor onze werking is het fijn dat ook groepen die geen gids wensen te reserveren hun bezoek op voorhand via de webshop vastleggen.  

Overdekte picknickmogelijkheid in de directe nabijheid van het museum:  

  • in de Vrije Basisschool van Oostduinkerke, vanaf 13 uur, gelegen naast het museum. Te boeken via de directie VBS, T 058 51 55 72. Kostprijs: € 20 per groep.

Gratis vervoer voor MOS-scholen:

Navigo-museum is een MOS-schakel, een organisatie die een milieu- en/of natuur-educatief aanbod heeft voor scholen. Dat betekent dat MOS-scholen, onder bepaalde voorwaarden, kunnen rekenen op gratis vervoer met De Lijn. 

 

(c) Michel Maes voor NAVIGO-museum

NIEUW

‘Sterre zoekt zijn vriendjes’, zoektocht voor de kleuterklas (Voorlopig niet mogelijk wegens corona).

Nieuw in het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum! ‘Sterre zoekt zijn vriendjes’, zoektocht voor de kleuterklas.

Wie helpt Sterre, onze zeester? Sterre heeft een probleem. Hij heeft zijn vriendjes uitgenodigd om samen het museum te bezoeken. Maar zijn vriendjes waren zo nieuwsgierig dat ze één voor één het museum binnen gestapt zijn …

De kleuters leggen onder begeleiding een traject af doorheen het museum. Ze gaan op zoek naar de vriendjes van Sterre en komen zo langs bijzondere plaatsen in het museum.

Praktisch:

(c) Michel Maes voor NAVIGO-museum
Als ik groot ben, word ik visser! (Voorlopig niet mogelijk wegens corona)

Speciaal voor kleuters ontwikkelden we het educatief pakket 'Als ik groot ben, word ik visser'.
Tijdens dit bezoek ontdekken en beleven kleuters vanaf 5 jaar zelf de wereld van het NAVIGO - Nationaal Visserijmuseum.

Het volledige pakket bestaat uit drie delen: voorbereiding in de klas, rondleiding in het museum, naverwerking in het klas. Telkens wordt verwezen naar de ontwikkelingsdoelen. De rondleiding in het museum gebeurt op een aangepaste en ludieke manier.
Download de bundel onderaan deze pagina! 

Praktisch?

 

(c) Michel Maes voor NAVIGO-museum
Educatief stickerblad voor kleuters ‘Op stap met Stekker en Sterre’.

‘Op stap met Stekker en Sterre’ is een stickerblad ontworpen voor de kleuters. Samen met Stekker en Sterre ontdekken de kleuters het museum en leren op deze manier beeldelementen herkennen.

Het stickerblad en de stickers zijn te verkrijgen aan het onthaal. Het museum team heeft een verhalenbundel ontworpen als extraatje, op deze manier kan je de juf of meester de kleuters bij elke foto wat extra informatie aangeven. De verhalenbundel is verkrijgbaar aan het onthaal en te downloaden via de website.

Praktisch: