Niet alleen het skelet van potvis Valentijn trekt de aandacht! De nieuwe museumvleugel biedt ook plaats aan een nieuw onthaal voor de bezoeker. De vleugel met de aquaria en museumschip OD.1 Martha krijgen een volledig nieuwe scenografie. Een nieuw depotgebouw mét kooktheater vervolledigt het volledig vernieuwde NAVIGO Visserijmuseum! 

Nieuw museum

Als een evenwaardige schakel nestelt het nieuwe museumdeel zich naast de bestaande gebouwen en takt aan daar waar het oude deel wordt losgeknipt. De museumvleugel zoekt de perceelgrens op en schaart zich zo naast de bouwlijn van de basisschool en de huizenrij verderop in de Vrijheidstraat, waar ook de nieuwe toegang komt. 

Nieuw museum

In de Pastoor Schmitzstraat verrijst een nieuw depotgebouw. Dit pand zal in de eerste plaats dienst doen als veilig onderkomen voor de NAVIGO-collectie. Niet alle stukken worden in de permanente collectie getoond aan het publiek.

Potvis Valentijn

In 2019 werd potvis Valentijn opgegraven. Het team van Prof. dr. Pieter Cornillie van de Universiteit Gent, faculteit diergeneeskunde - vakgroep Morfologie maakte zijn skelet museumklaar. Ondertussen hangt het skelet in de gloednieuwe museumvleugel. Kom potvis Valentijn bezoeken vanaf 7 september 2024! Alle updates over het project lees je hier.