Onze K-ambassadeurs zijn onze helden! Enthousiast nemen ze de bezoekers op sleeptouw met hun verhalen. Tijdens de werken ontvangen we geen publiek, en kunnen ze even niet gidsen, maar ze kunnen het niet laten. Ze stellen heel graag hun favoriete museumobject aan ons voor. Vandaag geven we het woord aan Nicole Moortgat.

Nicole Moortgat

"Er zijn heel wat objecten en decors die tot me spreken in het museum. Maar ik kies toch graag voor de Visscherskoppen van Stephan Vanfleteren. De zwart wit fotografie doet de specifieke trekken echt beter tot uitdrukking komen. Als gids kan ik hiermee de aandacht van groot en klein trekken, en zo de interactieve rondleiding in het museum beginnen.

Tijdens de lockdown periode ben ik in mijn oude doos met foto's gaan snuffelen. Ik ben een naoorlogs kind, dus vond ik vele zwart wit kiekjes terug. Ik merkte dat deze me eigenlijk veel meer vertelden dan de kleurenfoto's van latere jaren. De zwart wit foto's riepen heel wat herinneringen op over het leven van mijn ouders en grootouders en van mezelf, bv. als kleuter op een groot boerenpaard. Foto's met honden, poezen, konijnen....op de boerderij van mijn grootouders.  De liefde voor dieren is gebleven. De herinnering aan overledenen is terug tot leven gekomen. Het verhaal van mijn kindertijd."