Neem een duik!

Benieuwd wat er in het NAVIGO-museum valt te beleven? We nemen je mee voor een korte virtuele rondleiding!

foto inkom museum

Er beweegt wat in het museum!

Op Erfgoeddag, dit jaar op 22 april, staan de Miekes Garnaal en haar eredames centraal! Die dag opent een expo met originele portretten van de Miekes door Tom De Visscher. In de namiddag valt er vanalles te beleven in het museum. De portretten blijven ook na Erfgoeddag gratis te bezichtigen!

afbeelding familie

Elke vrijdag in de schoolvakanties: workshop voor de kinderen én rondleiding voor volwassenen om 14.30 uur.

Doe mee en kom op 7 april mee afval ruimen met de Proper Strandlopers! Deelnemers worden beloond met een gratis bezoekje aan NAVIGO-museum en een drankje om af te koelen of op te warmen!

Geef een plus aan je bezoek!

Elke eerste zaterdag van de maand krijgt iedereen gratis toegang tot het museum!

afbeelding shop

De shop van het NAVIGO-museum heeft een ruim aanbod aan diverse artikelen. Een greep uit het aanbod: toffe gadgets, bijzondere publicaties, zachte knuffels, originele juwelen, fijn speelgoed, … Vergeet zeker niet het bijzondere Roesschaert-elixir te proeven! Het werd ontwikkeld door het museum op basis van kruiden die een belangrijke rol spelen in een eeuwenoude visserslegende…

Het Erepark der op zee gebleven vissers is een belangrijk onderdeel van het museumcomplex. Het brengt het een hulde aan de Vlaamse vissers die op zee zijn achtergebleven.

afbeelding garnaalvissers te paard

Het garnaalvissen te paard zoals beoefend in Oostduinkerke, is een eeuwenoude ambacht die nauw verbonden is met de natuur en afhankelijk is van de elementen en het getij.

afbeelding estaminet

In de museumherberg proef je heerlijke visgerechtjes en het lekkere Peerdevisschersbier!

afbeelding visscherskoppen Stephan Vanfleteren

Deze expo is tijdelijk gesloten, wegens de opbouw van de expo 'Vissen in het verleden. 500 jaar Vlaamse zeevisserij'.
Vissers van bij ons, getekend door het harde leven op de Noordzee.

Wist je dat je in ons museum oog in oog staat met echte Noordzeebewoners?

Op stap met je familie

S.O.S. Zeemonsters: museumspel voor de hele familie

Wees niet bang voor de zeven zeemonsters en help onze visser in nood! Gewapend met je zeekaart en een flinke portie moed heb je alle troeven in handen om de spannende opdrachten voor klein en groot tot een goed einde te brengen.

Lees verder
afbeelding verjaardagsfeest

Wil jij je verjaardag spetterend vieren in het NAVIGO-museum? Ben jij tussen de 5 en de 10 jaar oud? Nodig je vriendjes uit op een woensdagnamiddag voor een spannend vissersspel!