Neem een duik!

Benieuwd wat er in het NAVIGO-museum valt te beleven? We nemen je mee voor een korte virtuele rondleiding!

foto inkom museum

Er beweegt wat in het museum!

Kom op zondag naar NAVIGO-museum voor een bijzondere yogales! Voor ouders met kinderen vanaf 5 jaar en individuele volwassenen. Zondag 10, 17 en 24 februari, 10 en 17 maart.

tijdens de schoolvakanties: gratis thematische rondleidingen op vrijdag om 14.30 uur:

Het is een mooie traditie tijdens de schoolvakanties: op vrijdag is er om 14.30 uur een toffe workshop voor kinderen voorzien. In de zomervakantie begint de workshop om 16.00 uur.

Maak samen kunstwerkjes met touw. Bepaal zelf wanneer je komt, iedereen is welkom tussen 15 en 17 uur. Om 16 uur neemt een gids je mee op sleeptouw, in het West-Vlaams! Museum gratis toegankelijk van 14 tot 18 uur.

Van 30.03 tot en met 16.06.19 stelt het Atelier Vrije Grafiek van de Westhoek Academie Koksijde tentoon in het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum met hun resultaten van het kunstproject Getij-dingen. Gratis expo.

Op 25 april brengt Sieber Marly zijn theatermonoloog ‘Lamblet’ in NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum. De monoloog is gebaseerd op de dagboeken en het leven van de visser Andreas Van Craeynest.

Op 19 mei nodigt NAVIGO-museum Jennifer Vrielinck uit voor een auteurslezing en een workshop.

Op woensdag 24 juli en woensdag 7 augustus gaat het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum op stap met de garnaalvissers te paard.

Met de huifkar naar zee, samen vissen, verse garnalen proeven, workshops en animatie!

Geef een plus aan je bezoek!

Elke eerste zaterdag van de maand krijgt iedereen gratis toegang tot het museum!

De shop van het NAVIGO-museum heeft een ruim aanbod aan diverse artikelen. Een greep uit het aanbod: toffe gadgets, bijzondere publicaties, zachte knuffels, originele juwelen, fijn speelgoed, … Vergeet zeker niet een van de bijzondere paardenvissersbiertjes te proeven!

Het Erepark der op zee gebleven vissers is een belangrijk onderdeel van het museumcomplex. Het brengt het een hulde aan de Vlaamse vissers die op zee zijn achtergebleven.

afbeelding garnaalvissers te paard

Het garnaalvissen te paard zoals beoefend in Oostduinkerke, is een eeuwenoude ambacht die nauw verbonden is met de natuur en afhankelijk is van de elementen en het getij.

afbeelding estaminet

In de museumherberg proef je heerlijke visgerechtjes en het lekkere Peerdevisschersbier!

afbeelding visscherskoppen Stephan Vanfleteren

Deze expo is tijdelijk gesloten, wegens de opbouw van de expo 'Vissen in het verleden. 500 jaar Vlaamse zeevisserij'.
Vissers van bij ons, getekend door het harde leven op de Noordzee.

Wist je dat je in ons museum oog in oog staat met echte Noordzeebewoners?

Op stap met je familie

Elke vrijdag in de schoolvakanties: workshop voor de kinderen én rondleiding voor volwassenen.
In de schoolvakanties om 14.30 uur.

‘Op stap met Stekker en Sterre’ is een stickerblad ontworpen voor kleuters. Samen met Stekker en Sterre ontdekken zij het museum!

afbeelding verjaardagsfeest

Wil jij je verjaardag spetterend vieren in het NAVIGO-museum? Ben jij tussen de 5 en de 10 jaar oud? Nodig je vriendjes uit op een woensdagnamiddag voor een spannend vissersspel!

S.O.S. Zeemonsters: museumspel voor de hele familie

Wees niet bang voor de zeven zeemonsters en help onze visser in nood! Gewapend met je zeekaart en een flinke portie moed heb je alle troeven in handen om de spannende opdrachten voor klein en groot tot een goed einde te brengen.

Lees verder