Neem een duik!

Benieuwd wat er in het NAVIGO-museum valt te beleven? We nemen je mee voor een korte virtuele rondleiding!

foto inkom museum

Er beweegt wat in het museum!

Op woensdag 24 juli en woensdag 7 augustus gaat het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum op stap met de garnaalvissers te paard.

tijdens de zomervakantie: gratis thematische rondleidingen op vrijdag om 16.00 uur:

Het is een mooie traditie tijdens de zomervakantie: op vrijdag is er om 16.00 uur een toffe workshop voor kinderen voorzien.

Geef een plus aan je bezoek!

Elke eerste zaterdag van de maand krijgt iedereen gratis toegang tot het museum!

De shop van het NAVIGO-museum heeft een ruim aanbod aan diverse artikelen. Een greep uit het aanbod: toffe gadgets, bijzondere publicaties, zachte knuffels, originele juwelen, fijn speelgoed, … Vergeet zeker niet een van de bijzondere paardenvissersbiertjes te proeven!

Het Erepark der op zee gebleven vissers is een belangrijk onderdeel van het museumcomplex. Het brengt het een hulde aan de Vlaamse vissers die op zee zijn achtergebleven.

afbeelding garnaalvissers te paard

Het garnaalvissen te paard zoals beoefend in Oostduinkerke, is een eeuwenoude ambacht die nauw verbonden is met de natuur en afhankelijk is van de elementen en het getij.

afbeelding estaminet

In de museumherberg proef je heerlijke visgerechtjes en het lekkere Peerdevisschersbier!

Wist je dat je in ons museum oog in oog staat met echte Noordzeebewoners?

Op stap met je familie

Elke vrijdag in de schoolvakanties: workshop voor de kinderen én rondleiding voor volwassenen.
In de schoolvakanties om 14.30 uur.

‘Op stap met Stekker en Sterre’ is een stickerblad ontworpen voor kleuters. Samen met Stekker en Sterre ontdekken zij het museum!

afbeelding verjaardagsfeest

Wil jij je verjaardag spetterend vieren in het NAVIGO-museum? Ben jij tussen de 5 en de 10 jaar oud? Nodig je vriendjes uit op een woensdagnamiddag voor een spannend vissersspel!

S.O.S. Zeemonsters: museumspel voor de hele familie

Wees niet bang voor de zeven zeemonsters en help onze visser in nood! Gewapend met je zeekaart en een flinke portie moed heb je alle troeven in handen om de spannende opdrachten voor klein en groot tot een goed einde te brengen.