Tijdens juli en augustus stelt het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum een deel van het museum open voor publiek. Je kunt de aquaria bezoeken, de zaal van museumschip OD1 Martha en de Engelen van de zee van fotograaf Stephan Vanfleteren bewonderen. Ook loopt er de expo over scheepswrakken 'Geheimen van de Noordzee - Een verborgen geschiedenis onder water'. Én er is een familiezoektocht met Vlieg! Allemaal gratis.
Reserveer zeker vooraf je bezoek!

Duik deze zomer naar de bodem van de Noordzee. Ontdek er de vele geheimen die de Noordzee lange tijd kon bewaren. Ga mee op reis langs enkele van de meest indrukwekkende scheepswrakken en ontdek hoe ze op de bodem terechtkwamen. Van een mythisch zeilschip van enkele eeuwen geleden, tot een Duits oorlogsschip. Je leert ze allemaal kennen en maakt kennis met het leven dat zich heeft gevestigd rond deze wonderlijke plekken.
Deze expo werd gerealiseerd door Dienst Marien Milieu, DG Scheepvaart en het kabinet van de minister van de Noordzee.

Ahoi scheepsmaatjes! Kijk goed uit je doppen, en zoek de 7 zeemonsters. Samen met het hele gezin, én de piraat Robbert, zorg je voor de veiligheid van het hele museum. Reserveer zeker vooraf je plekje, enkel zo ben je zeker van je bezoek binnen de huidige coronamaatregelen! En vergeet je eigen potlood niet!

online bezoek

Heimwee? Bezoek het museum online!

Gesloten of niet, NAVIGO-museum blijft open voor alle geïnteresseerd publiek! Klik jezelf een gepersonaliseerd museumbezoek door onze virtuele gebouwen, of laat je leiden. Onderweg vertellen we diverse verhalen bij opmerkelijke objecten en bijzondere scènes.

Bezocht je het museum eerder al eens in het echt? We zijn zeker dat je toch nog iets ontdekt wat je nog niet wist of nooit eerder zag… Zo loopt er momenteel een nieuwe virtuele tour 'Vissen in een West-Vlaams verleden'.

Beleven buiten de museummuren!

afbeelding garnaalvissers te paard

Het garnaalvissen te paard zoals beoefend in Oostduinkerke, is een eeuwenoude ambacht die nauw verbonden is met de natuur en afhankelijk is van de elementen en het getij.

afbeelding estaminet

In de museumherberg proef je heerlijke visgerechtjes en het lekkere Peerdevisschersbier!

Het Erepark der op zee gebleven vissers is een belangrijk onderdeel van het museumcomplex. Het brengt het een hulde aan de Vlaamse vissers die op zee zijn achtergebleven.