In NAVIGO-museum komt een potvis wonen!

De deuren van NAVIGO-museum blijven voorlopig gesloten. Er komt immers een potvis wonen! Het skelet van Valentijn van Sint André keert binnenkort terug naar Koksijde en dat heeft ingrijpende gevolgen voor het NAVIGO-museum. Want om het skelet van 17 meter te tonen, is er meer ruimte nodig. Daarom sluit het museum. De opening van het nieuwe museum is gepland in de loop van 2023. Ondertussen vindt ook de eerder geplande bouw van een nieuwe depotruimte en demonstratiekeuken plaats.

Secundair onderwijs

Vanaf 29 oktober is het museum gesloten tot nader order. Reserveren is momenteel niet mogelijk. 

Voor een bezoek met groepen uit het middelbaar onderwijs zijn er normaal gezien meer mogelijkheden, we hopen binnenkort ons volledige aanbod weer aan te kunnen bieden!  

Heb je bijzondere wensen of werk je graag met een pakket op maat? Wij staan open voor dergelijke samenwerkingen, geef ons gerust een seintje! (058 51 24 68 of onthaal@navigomuseum.be
Voor onze werking is het fijn dat ook groepen die geen gids wensen te reserveren hun bezoek op voorhand via de webshop vastleggen.  

Overdekte picknickmogelijkheid in de directe nabijheid van het museum:  

  • in de Vrije Basisschool van Oostduinkerke, gelegen naast het museum, vanaf 13 uur. Te boeken via de directie VBS, T 058 51 55 72. Kostprijs: € 20 per groep.

Gratis vervoer voor MOS-scholen: 

Navigo-museum is een MOS-schakel, een organisatie die een milieu- en/of natuur-educatief aanbod heeft voor scholen. Dat betekent dat MOS-scholen, onder bepaalde voorwaarden, kunnen rekenen op gratis vervoer met De Lijn. 

(c) Michel Maes voor NAVIGO-museum

Werkblaadjes secundair onderwijs

Download hieronder de speurtocht voor een vrij bezoek met de leerlingen van de eerste graad secundair onderwijs. 
Dit is een gratis extraatje, voor onze werking is het fijn dat ook groepen die geen gids wensen te reserveren hun bezoek op voorhand via de webshop vastleggen.  

TIP! Druk ze af in boekformaat. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar werkt ook makkelijker in het museum! 

Workshop NCI: Navigo Crime Investigation

VOORLOPIG NIET MOGELIJK

Haal de speurneus in je naar boven tijdens de workshop ‘NCI: Navigo Crime Investigation’! De directeur van het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum in Oostduinkerke werd dood aangetroffen in het museum. De doodsoorzaak is nog onbekend. Wat gebeurde er met de museumdirecteur? Wie is de dader? Wat is het moordwapen? Waar werd de moord gepleegd? Aan jullie om dit uit te zoeken!

Op een interactieve manier maken de leerlingen kennis met het museum, de werknemers en enkele typische objecten uit de visserij. Teamwork staat binnen deze workshop centraal!

Praktisch:

  • Doelgroep: 1ste  en 2de graad secundair onderwijs
  • Aantal leerlingen: max. 25
  • Duur: 2 uur
  • Kostprijs: €3 (toegangsticket €1 inbegrepen)
  • Aanvraag: via de online webshop

(c) Michel Maes voor NAVIGO-museum