Open Monumentendag op zondag 9 september

Het museum is gratis toegankelijk van 14 tot 18 uur, ook de aanspreekpunten zijn dan aanwezig. Van 15 tot 17 uur brengt ‘Muzekupe’ stemmige maritieme liedjes, poëzie en melodie.

Erepark in de kijker

Ingeplant in haar stemmige site in Oostduinkerke-dorp, vindt men in de luwte het NAVIGO-museum. Aan de voordeur van het museum ligt het erepark voor op zee gebleven vissers. Rustig gelegen op het plekje waar vroeger, in de schaduw van de parochiekerk, de vissers van Oostduinkerke werden begraven.

Op Open monumentendag zet het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum deze plek graag in de kijker. Van 14 tot 18 uur is er een aanspreekpunt aanwezig dat de bezoeker meer vertelt over de geschiedenis van het erepark en de op zee gebleven vissers.

Maritieme poëzie en melodie met Muzekupe

Jan Huyghe en Stefaan Demoen zijn geen onbekenden op de streek, beiden hebben hun muzikale sporen verdiend in diverse projecten. Op Open Monumentendag brengen ze maritieme liedjes, poëzie en melodie. Zoals hun naam ‘Muzekupe’ doet vermoeden, staan ze voor muziek uit Bachten De Kupe.

Van 15 tot 17 uur in het museum.

ontdek het volledige programma in Koksijde-Oostduinkerke