Publicatie 'Onze vissers. Het DNA van het Zilte Leven'

cover publicatie onze vissers
Cover Onze Vissers

Met tientallen historische ongeziene foto’s, objecten en een selectie van de beste beelden die ooit van Belgische vissers gemaakt werden, voorzien van verhelderende commentaar en sprankelende anekdotes.

Ineke Steevens (directeur NAVIGO-museum) bekijkt de visserij door de ogen van een conservator en verbindt vroeger met nu. Anne-Katrien Lescrauwaet en Jan Seys (VLIZ) geven een uitgebreide geschiedenis van de Belgische zeevisserij vanaf 1830. Martin Heylen stelt zichzelf op als een bewonderende observator die de zee beschouwt als een onbereikbare geliefde, en fotograaf Stephan Vanfleteren keek oude én jonge vissers in de ogen.

'Onze vissers' bevat daarnaast een originele cd, Piekenoas, met daarop zes klassieke zeemansliederen gebracht door Smory & de visschers: Roland Van Campenhout, Luc Dufourmont, Matthias Debusschere & Ace Zec. Exclusief in het NAVIGO-museum krijg je de nummers op vinyl-plaat (UITVERKOCHT).

Het boek hoort ook bij de tentoonstellingen 'Engelen van de zee' (2016) en 'Onze Vissers' (2017).

Technische specificaties:

• Formaat: 21 x 14,50 cm
  • Aantal blz: 488
  • Afwerking: hardcover met tampondruk op snee en met cd
  • Verkoopprijs: €39,50 - € 25 voor softcover
  • ISBN 978 94 9208 165 0