Lezing over het 'Privilegie der Visscherie' uitgevaardigd in 1666

Op 13 december nodigen de 'Vrienden van het Nationaal Visserijmuseum' Paul Depaepe uit in het museum. Hij komt vertellen over het 'Privilegie der Visscherie' uitgevaardigd door King Charles II in 1666. Met de brexit in het vooruitzicht wordt dit oude document weer brandend actueel, te meer omdat Groot-Brittannie op het vlak van de visserij hoog inzet in de onderhandelingen met de Europese Unie. De spreker wordt ingeleid door de Oostendse reder Willy Versluys, lid van de raad van bestuur van 'De Vrienden van het nationaal visserijmuseum' vzw, bezieler van talloze 'maritieme' projecten.

De lezing start om 19.30 uur, erna wordt  door 'De Vrienden' nog een hapje en een drankje aangeboden ter afsluiting van het werkjaar 2019. Iedereen is van harte welkom. Deelname is gratis, mist inschrijving vooraf, dat kan via onthaal@navigomuseum.be of 058 51 24 68.