K O E S T: filmvoorstelling met live muziek op 23 april

De Oostendse bassist Yannick Dumarey recycleerde de uren VHS amateurbeelden die zijn vader als matroos op de sleepboot ‘De Zeehond’ op zee draaide. Als een soort van herbeleven van een tijd waarin zijn vader weinig aanwezig was, maakte hij van dit gigantisch archief een compilatie. Een visuele partituur met oa beelden van op sleepboot 'De Zeehond' en van de Oostendse oosteroever, toen nog in opbouw maar ondertussen in volle transitie.

Samen met baritonsax Marc De Maeseneer (whodads, Lady Linn) laat Yannick zich dirigeren door de woelige videobeelden en de brommende klanken van de scheepsmotoren en componeert hij er een beklijvende soundtrack bij, van onguur en woest tot zacht deinend. Op unieke wijze combineert K O E S T een persoonlijk en nostalgisch verhaal met maritiem erfgoed en hedendaagse muziek.

K O E S T wordt live gebracht en neemt je op sleeptouw doorheen de storm en de kalmte vooraf. Voor zij die willen te kaap’ren varen!

23 april om 20.00 uur in het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum.
€ 7 per persoon, museumbezoek op een later tijdstip inbegrepen.
De plaatsen zijn beperkt, reserveer dus vooraf je stoel, dat kan via 058 51 24 68 of onthaal@navigomuseum.be