Gratis expo 'Kiek noa Mieke!'

'Kiek noa Mieke! is een gratis expo met unieke portretten door Tom De Visscher en verhalen van de Miekes en haar eredames.  Wist je dat de verkiezing van Mieke Garnaal al bestaat sinds 1950? Hoog tijd dus om dit gebeuren eens in de kijker te plaatsen!

Wie is Mieke Garnaal?

Een Mieke Garnaal kan je vergelijken met een Miss België, alleen is Mieke uitgedost in traditionele visserskledij, kan ze garnalen pellen als geen ander en is ze aanwezig bij alle officiële - en vissersplechtigheden. Elke Mieke Garnaal wordt gefklankeerd door twee eredames.
Alle dames die sinds 1950 Mieke Garnaal of eredame waren, werden uitgenodigd en geinterviewd door Estelle Slegers Helsen en geportretteerd door Tom De Visscher. Het resultaat kun je tot 24 juni, de dag van de garnaalstoet, ontdekken in het bezoekerscentrum van het NAVIGO-museum!

Project i.s.m. dienst Cultuur en Erfgoed, het gemeentearchief en erfgoeddeskundige Estelle Slegers Helsen & fotograaf Tom De Visscher.

Bij dit project hoort een fijne folder, waarin alle protretten zijn opgenomen. Die is te koop in het museum voor € 1.