Expo 'Eau Forte'

Van 30.03 tot en met 16.06.19 stelt het Atelier Vrije Grafiek van de Westhoek Academie Koksijde tentoon in het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum met hun resultaten van het kunstproject Getij-dingen.

Het atelier vrije grafiek o.l.v. Pieter Denuwelaere ging in 2018 enthousiast aan de slag met de getijdenpaal op het strand van Sint-André.

Ze onderzochten of ze de zee als ‘eau forte’ kunnen gebruiken. ‘Eau forte’ is een grafische techniek waarbij een tekening met een etsnaald in een met zuurbestendige vernis bedekte koperplaat wordt gekrast. Daar waar geen vernis is, kan het zuur inbijten op de koperplaat.

De studenten plaatsten verschillende platen met woorden in het nautische alfabet op de getijdepaal. Nadat de zee de tijd had gehad haar werk als ‘sterk water’ te doen, werden de ingebeten platen afgedrukt.

Het bijzondere resultaat daarvan is te zien in de expo, ook het proces wordt uitvoerig gedocumenteerd. Voor gezinnen zijn er ook verschillende leuke opdrachten te ontdekken doorheen de tentoonstelling.

Gratis, tijdens de openingsuren van het museum. 
Bij de expo hoort een publicatie die te koop wordt aangeboden in de museumshop, voor € 15.