Expeditie IJsland: reis mee in de voetsporen van de IJslandvaarders! Infoavond op dinsdagavond 31 oktober om 19.00 uur.

Wie van ons is niet gefascineerd door de heroïsche verhalen van de IJslandvaarders? Stoere mannen uit Koksijde-Oostduinkerke trokken naar Duinkerke of Oostende om daar in te schepen en maanden van huis te zijn. Het waren gegeerde werkers, op jacht naar ‘moluwe’, kabeljauw!

In 2018 gaat een Koksijdse delegatie op expeditie naar IJsland om er plaatsen en verhalen te ontdekken die vroeger belangrijk waren voor onze vissers. Deze reis wordt georganiseerd door het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum en de reisorganisatie ZuiDERHuis. De gidsen ter plaatse zijn een IJslandspecialist met jaren ervaring van ZuiDERHuiS én Johan Depotter, gids in het NAVIGO-museum en ook auteur van het standaardwerk ‘Onze IJslandvaarders’. Het reisgezelschap is dus in goede handen.

Heb je interesse om mee te gaan op expeditie? Kom dan zeker naar de infoavond op dinsdag 31 oktober om 19 uur in het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum. Inschrijven voor deze avond kan via onthaal@navigomuseum.be of 058512468. Deelname aan de infoavond verbindt tot niets, maar geeft wel voorrang bij de inschrijvingen voor de reis.

Praktische info:

Reisdata: van 27 mei tot en met 02 juni 2018

Programma (hier kunnen nog kleine wijzigingen aan gebeuren):

  • Dag 1: Vlucht naar IJsland. Onthaal door de gids op de luchthaven van Keflavik. Via de zuidkust naar Eyrarbakki. Overnachtingsplaats in de buurt, midden in de natuur.
  • Dag 2: Met de ferry naar Vestmannaeyjar. Geleid bezoek aan Heimaey met een bezoek aan het museum 'Pompeii of the North'. Overnachting langs de kust in de buurt van Dyrhólaey.
  • Dag 3: Bezoek aan Kaap Dyrhólaey en de hoogtepunten langs de zuidkust. Route langs uitgestrekte spoelzandvlakten en met mossen begroeide lavastromen. Overnachting in de omgeving van de Vatnajökull, IJslands grootste ijskap.
  • Dag 4: Langs de zuidkant van de Vatnajökull. Een indrukwekkend tocht langs Breidamerkurlón, Vestrahorn en het kerkhof van Stafafell. Overnachting in een dorpje langs de kust.
  • Dag 5: Verkennen van Fáskrúðsfjörður. Begeleid bezoek aan het museum en het kerkhof. Overnachting in de buurt.
  • Dag 6: 's Morgens met de bus naar de luchthaven van Egilsstaðir. Binnenlandse vlucht naar Reykjavik. Lunch in het maritiem museum van Reykjavik en daarop volgend een geleid bezoek aan het oude kerkhof. Vrij bezoek aan Reykjavik in de late namiddag en avond.
  • Dag 7: Luchthaventransfer en terugvlucht.