Coronacrisis: NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum gaat helemaal digitaal!

Coronacrisis: NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum gaat helemaal digitaal! Tijdens de gedwongen sluiting zal NAVIGO-museum haar museale verhaal en bijzondere collectie zoveel als mogelijk digitaal ontsluiten! Op Facebook en Instagram nemen we je mee voor een virtuele rondleiding in ons museum, ook voorzien we enkele toffe mediale tips om de lockdowntijd fijn in te vullen.

Top of the bill is ‘Cinema NAVIGO’: vanaf 23 maart halen we enkele exclusieve films en documentaires van onder het stof! We delen ze graag in verschillende afleveringen op onze Facebookpagina. Afspraak elke weekdag om 14 uur, gratis toegang. Breng wel je eigen popcorn mee!

Tijdens de eerste week van Cinema NAVIGO schepen we in aan boord van de O.81 John, die in 1954 de wateren rond IJsland opzocht. De Brusselse cineast Armand Van Coppenolle (hierboven afgebeeld) reisde mee en deed zijn verhaal in de documentaire ‘Noord-Noord-West!’ (14 minuten). Dit prachtige tijdsdocument toont ons de bedrijvigheid in de haven van Oostende, de tocht naar IJsland, de wilde weersomstandigheden, het vissen op kabeljauw, maar ook het doen en laten aan boord. 18 IJslandvaarders die 3 weken lang samenleven op een begrensde ruimte van 40 meter op 9 meter, zonder kans op ontsnappen... Laat je meevoeren door de IJslandse golven, en een veilige vaart gewenst!