AFGELAST: De nacht op zee: hoe weten zeelui waar ze zijn en waar ze heen varen? Workshop met Patrick Van Craeynest

Notities en tekeningen van verschillende soorten boeien door Andreas Van Craeynest.

Deze activiteit werd afgelast door de coronacrisis.

Hoe bepalen schippers hun locatie en koers op zee? Voor landrotten lijkt dit een lastige klus, zeker ’s nachts! Maar is dat wel zo? Op Erfgoeddag neemt niemand minder dan Patrick Van Craeynest ons op sleeptouw voor een workshop ‘nachtelijke oriëntatie op zee’. We reizen langs vuurtorens en boeien en gaan aan de slag met zeekaarten en een sextant. Het belooft een boeiende ervaring te worden.

Patrick Van Craeynest gaf 15 jaar les aan de IBIS-school en stond niet minder dan 17 jaar aan het roer van het schoolschip. Daarvoor was hij aan de slag als beroepsvisser en sommigen kennen hem ook als moreel consulent van de vissers. Weinigen kunnen deze complexe materie beter uitleggen in begrijpbare taal!

Zondag 26 april om 14.30 uur, voor geïnteresseerden vanaf 14 jaar.
Deze activiteit is gratis, gelieve in te schrijven via 058 51 24 68 of onthaal@navigomuseum.be.
Het museum is die dag gratis toegankelijk van 14 tot 18 uur.