Achter de schermen

Het NAVIGO-museum organiseert al jaren een opleiding 'netten breien'. (Strand) vissers leren hun eigen net herstellen én hoe je een volledig net zelf breit. Op vraag van de deelnemers, maakte het museum een filmpjesreeks om de verworven kennis te onderhouden.

Heb jij nog enkele ‘schatten op zolder’ liggen die je graag aan het NAVIGO-museum wil schenken? Fantastisch nieuws, maar lees toch eerst even de instructies hierna.

De collectie van NAVIGO-museum wordt digitaal ontsloten met de hulp van verschillende partners.
Ontdek het hier bij Lukas-Art Vlaanderen, Erfgoedinzicht en Maritiem Digitaal!

afbeelding vissershuisje

Wist je dat onze diverse collectie ongeveer 6000 stuks telt? Van kunstwerken tot scapuliertjes, van Visscherskoppen tot kneken…

Altijd al willen weten wie deel uitmaakt van het NAVIGO-team? Wat hun belangrijkste taken zijn en wat zij het liefste doen? Dan ben je in deze rubriek aan het juiste adres, waar we jullie graag een blik achter onze schermen gunnen.

Oostduinkerke kon reeds in 1932 uitpakken met een eerste Maritiem Museum. Sindsdien is er heel wat veranderd!

Het NAVIGO – Nationaal Visserijmuseum beschikt over talloze waardevolle objecten. In deze rubriek zetten we dan ook graag enkele onbekende pareltjes uit ons depot in de schijnwerpers.

Heb je een onderzoeksvraag? Ben je op zoek naar specifieke info? Maak een afspraak voor een bezoek aan onze bibliotheek!

Nieuwe museumzaal wordt ontwikkeld in samenspraak met o.a. de vissers!