Achter de schermen

Onze K-ambassadeurs zijn onze helden! Enthousiast nemen ze de bezoekers op sleeptouw met hun verhalen. Tijdens de werken ontvangen we geen publiek, en kunnen ze even niet gidsen, maar ze kunnen het niet laten. Ze stellen heel graag hun favoriete museumobject aan ons voor. We laten ze een voor een aan het woord.

Het NAVIGO-museum organiseert al jaren een opleiding 'netten breien'. (Strand) vissers leren hun eigen net herstellen én hoe je een volledig net zelf breit. Op vraag van de deelnemers, maakte het museum een filmpjesreeks om de verworven kennis te onderhouden.

Heb jij nog enkele ‘schatten op zolder’ liggen die je graag aan het NAVIGO-museum wil schenken? Fantastisch nieuws, maar lees toch eerst even de instructies hierna.

De collectie van NAVIGO-museum wordt digitaal ontsloten met de hulp van verschillende partners.
Ontdek het hier bij Lukas-Art Vlaanderen, Erfgoedinzicht en Maritiem Digitaal!

Oostduinkerke kon reeds in 1932 uitpakken met een eerste Maritiem Museum. Sindsdien is er heel wat veranderd!

Dat de studiedag 'Vissen in het verleden' editie 2019 een interessante dag was, zullen de aanwezigen graag bevestigen.
Klik hier door naar de weerslag van de verschillende sessies en sprekers over de thema's puls- en strandvisserij!

afbeelding vissershuisje

Wist je dat onze diverse collectie ongeveer 6000 stuks telt? Van kunstwerken tot scapuliertjes, van Visscherskoppen tot kneken…

Het NAVIGO – Nationaal Visserijmuseum beschikt over talloze waardevolle objecten. In deze rubriek zetten we dan ook graag enkele onbekende pareltjes uit ons depot in de schijnwerpers.